2013/11/03

Macaroni met kaas & hesp

Pasta is tegenwoordig goed op weg om 'de patat' te vervangen, maar de eerste pasta die zijn intrede maakte in de 'Vlaamse keuken' is macaroni. Eerst in zoete bereidingen, zoals macaronipudding, later in deze macaroni met kaas & hesp.

Voor 4 personen:
- 250 gram macaroni
- 200 gram gekookte ham (in blokjes)
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 1/2 liter melk
- 100 gram (goed afsmakende, gemalen) kaas + extra om te gratineren (ik gebruik meestal Emmentaler)
- peper, zout

Kook de macaroni beetgaar in een grote pot gezouten water, dat duurt zo'n 6 à 7 minuten, maar kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking van je pasta.
Maak ondertussen de kaassaus klaar: smelt de boter tot ze bruist, voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot alle bloem is opgenomen. Leng aan met de melk tot je een niet te dikke, maar gebonden en gladde saus krijgt. Voeg, van het vuur, de kaas toe, de saus wordt nu nog een pak steviger, blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
Roer de macaroni, de hesp en de kaassaus onder elkaar en stort alles in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet onder de hete ovengrill, tot de kaas mooi goudbruin gaat zien.

Macaroni met kaas & hesp

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit.
    Ik maakte het nog maar pasgeleden zelf, maar ik vergat het in de oven te zetten.
    Hoe lomp kun je zijn, hé!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het was met dat ge het er van de week over had, dat we er ook goesting in kregen :) vroeger bij ons thuis aten we àltijd macaroni zonder gegratineerd korstje, dus dat kan ook, maar met korstje is wel lekkerder!

      Verwijderen