2013/11/22

Witloofslaatje

Een supersimpel slaatje, dat door zijn lichtjes bittere, frisse smaak heel lekker is bij stoofvlees of konijn.

Bijgerecht voor 4:
- 4 witloofstronkjes (grondwitloof is het lekkerst, met een zacht bittere / pittige smaak die bij de hydrocultuur-witloof weggeselecteerd is, dus probeer die te pakken te krijgen, tenzij je liever witloof hebt die zachter van smaak is natuurlijk)
- een appel (ik gebruik Jonagold)
- 1, of misschien 2 eetlepels mayonaise
- eventueel een scheutje natuurazijn
- peper, zout

Was de witloofstronkjes en haal eventueel buitenste, beschadigde bladeren eraf. Snijd het taaie, onderste stukje van elke witloof, snijd ze overlangs in twee en vervolgens in fijne stukjes. Schil de appel en snijd ook die in kleine stukjes. Je hebt maar een klein beetje mayonaise nodig om alles te binden en smeuïg te maken. Kruid nog bij met (een beetje) peper en zout en voeg ook een scheutje natuurazijn toe om meer 'diepte' te krijgen. Zowel het witloof als de appel gaan oxideren / verkleuren, dus eet alles zo snel mogelijk op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten