2013/11/14

Erwtjes & wortelen

Een simpele klassieker, die vooral lekker is bij gebraad of koteletten. In de lente en zomer gebruik je jonge busselwortelen, in de herfst en winter de dikke variant.

Voor 4:
- een ajuin
- een bussel jonge wortelen / of even veel dikke bewaarwortelen in de herfst en winter, geschild en in hapklare stukjes gesneden
- 300 gram diepvrieserwten
- een blaadje laurier en een paar takjes tijm
- boter
- peper, zout

Snijd de ajuin in fijne stukjes en stoof aan in een beetje boter tot ze glazig zijn. Doe de stukjes wortel en de kruiden erbij en laat nog 10 minuten verder stoven met het deksel op de pot. Roer af en toe om te checken of er niets aanbakt. Dan gaan de erwtjes erbij, doordat ze uit de diepvries komen, lossen ze nog een beetje vocht. Zet het deksel terug op de pot en laat nog 10 minuten verder stoven. Mochten de wortelen en erwtjes toch de neiging krijgen om te gaan aanbakken, kan je nog een klein beetje water toevoegen. Kruid bij met peper en zout, naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten